Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

VELIKI POŽAR U OSIJEKU, u pogonu tvrtke zapalila se uskladištena plastika: Ne izlazite van, zatvorite prozore

U srijedu poslije ponoći u pogonu osječke tvrtke "Drava international", kod prigradskog naselja Brijest, došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru čija je površina procijenjena na više tisuća kvadratnih metara, a visina uskladištenih bala plastike je oko pet metara. Stožer civilne zaštite Grada Osijeka izvijestio je kako požar pokušavaju lokalizirati sve raspoložive profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, a zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin za Hinu je izjavio kako požar nije pod kontrolom te kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, a od tada su na terenu i bageri gradskih tvrtki koji pokušavaju napraviti koridor i spriječiti širenje požara. Vulin je pozvao je građane da, zbog velikih količina dima i plina, zatvore prozore i ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja.

O štetnom djelovanju plina uslijed požara građane su putem SMS poruka obavijestili i iz Ravnateljstva civilne zaštite. Na službenoj stranici izdali su upute za građane te savjetovali da ostanu u svojim domovima i zatvore prozore te prate obavijesti putem medija.

DRAGAN VULIN
Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin na svojim Facebook stranicama objavio je videozapise koji prikazuju vatrenu stihiju. Foto: Screenshot/Dragan Vulin, Facebook

Gradski Stožer Civilne zaštite izvijestio je kako prema prvim informacijama nema ozlijeđenih, djelatnici su evakuirani, a objekt je zatvoren. Požar još uvijek nije pod kontrolom, a proširio se jutros i do proizvodnog dijela tvrtke, rekao je novinarima Dragan Vulin na mjestu događaja. Apelirao je na građane da što manje borave na otvorenom, ali je i istaknuo kako stanje nije toliko alarmantno da ne smiju izlaziti van. Oni koji imaju problema s dišnim sustavom, kaže, neka se čuvaju i zatvore prozore. Kako je izjavio, gašenje požara moglo bi potrajati i nekoliko dana.

Uzrok požara još nije poznat.

pozra ivana

Vjetar nosi dim prema jugu, a vidljiv je i iz smjera Vukovara prema Osijeku. Foto: Ustupljeno/Slušatelj 

Uskoro opširnije...

Pročitano 915 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI