Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Građani Vukovara zabrinuti zbog neobičnog mirisa plina. HEP Plin: Došlo je do povećanog ubacivanja odoranta u plinovod, zračite prostorije

Sugrađani su nam se posljednjih dana učestalo javljali s upitima vezanim uz neobičan miris plina koji se mogao osjetiti ulicama Vukovara te u njihovim domovima. S obzirom da su građani zabrinuti, a neki su se čak obratili i plinoinstalaterima uvjereni da se radi o kvaru na njihovim bojlerima ili instalacijama, upit smo poslali HEP Plinu. Odgovor prenosimo u cijelosti.

 "U popodnevnim satima, 9. listopada, došlo je do kvara na ventilu uređaja koji u plinski sustav koji opskrbljuje Grad Vukovar i širu okolicu ubacuje tekućinu karakterističnog mirisa plina, tzv. odorant. Kako prirodni plin nema boje, mirisa i okusa, iz sigurnosnih se razloga mora odorirati, zato da bi korisnici mogli registrirati moguća propuštanja plina. To je obveza svih distributera plina sukladno Mrežnim pravilima plinskog distribucijskog sustava. Uslijed spomenutog kvara došlo je do povećanog ubacivanja odoranta u plinovod. U normalnim uvjetima sav odorant izgori na plinskim plamenicima bez ostataka, a u ovom slučaju sve molekule mirisa (odoranta) nisu izgorjele jer teže sagorijevaju od prirodnog plina. Zato se miris osjećao i prilikom upotrebe trošila. Napominjemo da nije došlo do nikakvog curenja plina nego se samo osjetio jak miris. Kvar je saniran, ali će se miris osjećati još neko kraće vrijeme, dok se ne potroši zasićeni plin iz plinskog sustava. Korisnicima se preporučuje da nakon upotrebe trošila prozrače prostoriju", izvijestili su nas iz HEP Plina.

Pročitano 912 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI