Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Besplatan prijevoz vlakom za studente s područja Vukovarsko - srijemske županije

Besplatan prijevoz vlakom za studente s područja Vukovarsko - srijemske županije Foto: VSŽ

Župan vukovarsko - srijemski Damir Dekanić potpisao je ugovor s Upravom HŽ Putnički prijevoz kojim se nastavlja projekt povoljnijeg prijevoza redovitih studenata. Naime, od 1. listopada ove godine do 31. prosinca 2024. godine, odnosno do utroška sredstava, Županija će u stopostotnom iznosu sufinancirati prijevoz vlakom redovitim studentima s prebivalištem u našoj županiji. Za tu mjeru osigurano je 155 tisuća eura, a koristi ju gotovo dvije tisuće studenata.

Redoviti studenti pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s profilom "Student Vukovarsko - srijemske županije". Prvi korak, za one koji karticu nemaju, je njezina izrada, a potom se profil izrađuje predajom zahtjeva za izradu/dodjelu profila na blagajnama željezničkog kolodvora Vinkovci uz prilaganje potvrde obrazovne ustanove o redovitom studiju te uz identifikacijski dokument koji potvrđuje prebivalište studenta. Putnički prijevoz HŽ na području Vukovarsko - srijemske županije do 1. rujna 2023. godine prevezao je oko 665 tisuća putnika, što je za 23 posto više u odnosu na cijelu 2022. godinu.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz Željko Ukić koji je istaknuo kako mjere koje se provode pozitivno utječu na revitalizaciju željezničkog prometa.
- Zadovoljstvo mi je potpisati još jedan ugovor s Vukovarsko-srijemskom županijom, četvrti po redu. Moram reći da je ovo županija koja ima najveći broj studenata što se tiče poticaja prijevoza, oko dvije tisuće registriranih studenata. Uz obnovu pruga, obnovu i modernizaciju voznog parka ovo je treći korak koji provodimo s resornim ministarstvom i uz podršku Vlade kako bi privukli putnike i povećali broj putovanja - rekao je Ukić.

USKORO I ZA UMIROVLJENIKE

Zadovoljstvo nije krio ni vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.
- Zahvaljujem Upravi HŽ Putničkog prijevoza na čiju smo inicijativu prije nekoliko godina krenuli s ovim projektom koji se pokazao vrlo dobar jer učenici i studenti rado koriste prijevoz vlakom. U budućnosti želimo da se on ubrza, da bude komforniji, da je bolja dostupnost, a zajedničkim snagama radimo na boljitku svih tih čimbenika - rekao je Dekanić te je najavio mogućnost besplatnog modela prijevoza i za umirovljenike koji trenutno imaju pravo na 50 posto popusta.

Pročitano 438 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI