Ispiši ovu stranicu

Maškare uzele ključeve grada

Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara uz potporu Dječjeg vrtića Vukovar 1 i ove godine organizirali su manifestaciju „Maškare u Vukovaru“.

Pokladna povorka sa preko 430 sudionika krenula je iz perivoja Dvorca Eltz prema središtu grada. U središtu grada potom je održan prigodni program tijekom kojega su se predstavile maskirane skupine.

- Prije pokladnog utorka organiziramo maškare za naše najmanje u Vukovaru, šareno je i bučno kao što treba biti. Preko 430 sudionika i 15 skupina će nam se danas predstaviti sa svojim maskama. - rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić.

Nakon samog predstavljanja slijedi i predstava koju organizira Dječji vrtić Vukovar 1, nakon toga je i podjela krafni i spaljivanje fašnika kako bi otjerali ovu zimu.

-Već tradicionalno organiziramo maškare u Vukovaru tijekom mjeseca veljače. Lijepo je vidjeti ovoliko djece, naših najmlađih Vukovaraca sa roditeljima, djedovima i bakama. Veseli su dani pred nama i jedno veselo upravljanje gradom Vukovarom u periodu koje nam slijedi. - rekao je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Gradonačelnik Penava predao je ključeve grada učenicima Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

 

 

Pročitano 456 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI