Ispiši ovu stranicu

Hrvatske željeznice puštaju struju u mrežu na pruzi Vukovar-Vinkovci

HŽ za prijevoz do Vinkovaca još koristi autobus HŽ za prijevoz do Vinkovaca još koristi autobus HRV

Hrvatska željeznica objavila je da će u ponedjeljak 15. travnja u 8 sati u kontaktnu mrežu na pruzi Vinkovci–Vukovar trajno pustiti električni napon od 25 kV.

Dio je to završnih radova na projektu nadogradnje i elektrifikacije te pruge.

Zato željeznica poziva putnike, željezničko osoblje i stanovništvo uz prugu na dodatni oprez i ističe da je opasno po život i strogo zabranjeno kretati se uzduž pruge unutar ili izvan kolosijeka, hodati po tračnicama ili stajati na njima, dodirivati tijelom ili nekim predmetom metalne konstrukcije i vodiče kontaktne mreže, dodirivati elektrovučna vozila i električne naprave, penjati se na krovove zatvorenih vagona, vagonske cisterne, otvorene teretne vagone, lokomotive, pružna vozila, približavati se i dirati prekinute vodiče, prislanjati ili slagati materijal ili predmete uz metalne konstrukcije te premošćivati tijelom ili metalnim predmetima tračnice kolosijeka.

Po dovršetku radova vlakovi će od Vukovara do Vinkovaca voziti brzinom 120 km na sat te će skratiti vrijeme putovanja za 50 posto.

Dužina je pruge 18,7 kilometara, vrijednost radova na obnovi i gradnji je 72 milijuna eura od čega je 85 posto bespovratnih sredstava sufinancirano iz fondova Europske unije, odnosno iz Kohezijskog fonda – Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Puštanje u promet modernizirane pruge u potpunoj funkciji očekuje se u drugoj polovini ove godine.

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun