Ispiši ovu stranicu

Volonteri uređivali vanjsko košarkaško igralište

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji i partnerstvu sa Srednjom strukovnom Školom Marko Babić, odnosno njihovim Školskim volonterskim klubom, čiji je daljnji razvoj potaknut kroz provedbu dvogodišnjeg programa Volonterski Centar Vukovar, kojeg financijski podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, organizirao je volontersku akciju pod nazivom "Uređenje vanjskog košarkaškog terena“ u dvorištu Srednje strukovne škole Marko Babić.

Budući da škola trenutno nema dvoranu, planirano je renoviranje košarkaškog terena, a s ciljem osiguravanja kvalitetne provedbe nastave iz tjelesne kulture. U samom uređenju, koje je obuhvatilo ocrtavanje, farbanje konstrukcije te postavljanje novog koša, sudjelovali su učenici/volonteri školskog volonterskog kluba te drugi zainteresirani građani.

Osim toga, cilj ove akcije je i potaknuti daljnji razvoj školskog volontiranja među učenicima i članovima zajednice.

Inače, ova volonterska akcija samo je jedna u nizu akcija koje će se tijekom travnja održati u Vukovaru, Bršadinu te Starim Mikanovcima, a provedbom istih, PRONI Centar se uključio i u nacionalnu manifestaciju Činjenja dobrih djela, koja se tijekom travnja obilježava diljem Hrvatske.

 

Pročitano 149 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI