NAJNOVIJE
Podignuta kaznena prijava za ratni zločin u Bilju 1991.

Podignuta je kaznena prijava i poduzete su mjere traganja za dvojicom muškaraca osumnjičenih za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika 1991. godine u Bilju, priopćila je PU osječko-baranjska, prenosi HINA. 

(Subota, 27 Srpanj 2024 15:40)
Dvoje ozlijeđenih u Vrbanji, muškarac preminuo, žena u bolnici, policija istražuje što se dogodilo
Iz vukovarsko-srijemske policije izvijestili su o dvije ozlijeđene osobe u Vrbanji.
(Subota, 27 Srpanj 2024 15:24)
Ronioci u akciji čišćenja Dunava

U Vukovaru se održava ekološka ronilačka akcija čišćenja dijela korita rijeke Dunav pod nazivom „Vukovar 2024.”, u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“. Akciji su se odazvali brojni ronilački klubovi iz cijele Hrvatske, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

(Subota, 27 Srpanj 2024 12:09)
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)

Za kupnju kuće ili stana 66 mladih obitelji dobilo od Županije 250 tisuća eura

Mladim obiteljima koje su ostvarile pravo na potporu za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, župan Damir Dekanić uručio je danas u Vinkovcima ugovore. Ukupno je dodijeljeno 250 tisuća eura, a potporu u iznosu od 2.700, 4.000 ili 5.300 eura, ovisno o mjestu gdje se nekretnina nalazi, dobilo je 66 obitelji.

Župan je tom prigodom naglasio kako se u demografskom smislu trude izdvojiti maksimalna sredstva, a posebice onim obiteljima koje žive u rubnim dijelovima županije.

- U demografskom smislu trudimo se izdvojiti maksimalna sredstva, a ona su velika ako gledamo ukupni proračun i sredstva koja se direktno ili indirektno izdvajaju za demografiju jer riječ je o gotovo desetini proračuna. Krenuvši od nekretnina i sufinanciranja prijevoza učenika do školskih kuhinja i drugih raznih potpora, široka je paleta svega onoga što činimo da bi ljudi ostali u našoj županiji - rekao je župan.

Među kriterijima za dobivanje potpore su broj djece, bračni status te mjesto u kojemu se nekretnina nalazi.

-Bodovanjem smo htjeli preferirati rubna mjesta naše županije pa ona više pretežu u odnosu na gradove koji imaju manje problema s brojem stanovnika. Mislim da smo u tome uspjeli, iako bi htjeli da svake godine sredstva budu sve veća - kaže župan.

Potporu je dobila i Mirna Slavković Misir iz Posavskih Podgajaca koja je kupila stan u Vinkovcima. Zahvalila je županu rekavši kako joj potpora puno znači jer je uspjela uštedjeti dio svog novca.

 

 

Pročitano 298 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija