NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Plenković sa Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem: Sanirat ćemo štetu od nevremena

Plenković sa Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem: Sanirat ćemo štetu od nevremena Foto: Arhiva HRV

Premijer Andrej Plenković poručio je nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u petak da će svi Vladini resori nastaviti s potporom svih pet slavonskih županija kako bi se podignuo stupanj njihove razvijenosti - prenosi HINA. 

U izjavi po završetku 17. sjednice Savjeta u općini Jakšić, premijer je naglasio važnost potpisivanja i uručivanja ugovora za novi regionalni centar za distribuciju voća i povrća u Požeško-slavonskoj županiji te najavio nastavak angažmana Vlade u Slavoniji.

- Mi ćemo biti i te kako predani da u svim resorima Vlade pružamo potporu u svih pet slavonskih županija. To smo dokazali i do sada. Rekli smo – da, potpora Slavoniji, sad i odmah. Rezultati su tu. To ćemo činiti i dalje kako bismo podigli stupanje razvijenosti ovih pet istočnih županija - naglasio je Premijer. 

Premijer je potvrdio da će država pomoći Bošnjacima u kojima je od 100 kuća na njih 900 nastala velika šteta od jake tuče prije nekoliko dana. Temeljem odluke lokalne samouprave, koja je proglasila elementarnu nepogodu, Vlada će nakon popisa šteta dati financijsku potporu koja će omogućiti saniranje posljedice nevremena, rekao je premijer koji će poslijepodne posjetiti Bošnjake.

Pročitano 196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija