NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

U tijeku radovi na biciklističkoj stazi u Vinkovačkoj ulici

U tijeku radovi na biciklističkoj stazi u Vinkovačkoj ulici Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je u ponedjeljak radove na biciklističkoj stazi u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru.

Radovi su započeli u lipnju, a njihov završetak predviđen je u rujnu ove godine.

Biciklistička staza ukupne je duljine 1278 metara. Ugovorena vrijednost radova je 426.815,70 eura s PDV-om, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će radove s 350.000,00 eura.

- Biciklistička staza u Vinkovačkoj ulici prva je dionica projekta kroz koji ćemo izgraditi dodatnih 17 kilometara staza za bicikliste. Nastavljamo istim tempom razvijati biciklističku infrastrukturu u Vukovaru, ponajprije zbog sigurnosti naših građana, ali i zbog rekreacije i boravka na otvorenom – rekao je gradonačelnik prilikom obilaska radova te naglasio kako je cilj ovakvih projekata smanjiti i emisiju stakleničkih plinova te ljudima omogućiti aktivan život.
- Nastavit ćemo ubrzo i s drugim dijelom projekta koji će se nasloniti na projekt u sklopu ITU mehanizma putem kojega će se izgraditi biciklistička staza prema Bršadinu i Trpinji, a što će biti hvalevrijedni projekti s kojima će se stvarno sigurnost prometovanja i mogućnost kretanja biciklom podići na jednu višu razinu – naglasio je Penava.

B iciklistička staza Vinkovačka ulica   SG 2

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Dražen Čulig osvrnuo se na nastavak projekta u sklopu kojega se izvode radovi na biciklističkoj stazi u Vinkovačkoj ulici.

- Izradili smo dokumentaciju za budućih 17 kilometara biciklističkih staza uz izrazito frekventne ceste na području grada Vukovara. Nakon Vinkovačke ulice započet ćemo i s radovima na izgradnji biciklističke staze u Ulici Matice hrvatske, a potom u Ulici Blage Zadre u Borovu naselju. Radove sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 350.000,00 eura, uz jednu obvezu koju moramo napraviti, a to je da u cijeloj dužini biciklističke staze moramo posaditi odgovarajuću hortikulturu - rekao je Čulig te pojasnio kako se ovom biciklističkom stazom omogućio pristup stambenim objektima na državnu cestu što do sada nije bio slučaj. Izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac.

Pročitano 219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija