Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Matić: Razgovor, razgovor, razgovor. Nikako ne nasilje.

Ministar Predrag Matić Fred Ministar Predrag Matić Fred Arhiva

„Bio sam strahovito tužan i razočaran kada sam vidio što se događa u Vukovaru“, izjavio je za naš radio ministar branitelja Predrag Matić Fred. Kako je rekao mislio je da smo to sve dosada „prevladali i nadvladali“, a tek nešto malo lakše bilo mu je kada je vidio da nasilje prvog dana prosvjeda neće eskalirati.

Smatra kako se sve ovo moglo izbjeći ako je postojala dobra volja obiju strana. Trebalo je sjesti, razgovarati, dogovoriti, pregovarati, vidjeti... Ponekad zakon ne odgovara svakome, i pravo i pravda ne idu često ruku pod ruku. Iako je zakon iznad svega, on se ne mora uvijek kruto provoditi, to govorim pod navodnim znakovima. Može se pronaći rješenje koje odgovara svakome. Ali nasilje nikako“, rekao je Matić.

Upitan koje bi to bilo rješenje koje u Vukovaru odgovara „svakome“, Matić je objasnio da je to ono, s kojim nitko nije u potpunosti zadovoljan, te kako je to uvijek najbolje rješenje.

"Ne moraju se odmah uvesti automatski sve dvojezične ploče, ali isto tako ne može se da se ne uvede ništa jer to je ustavni zakon, to smo potpisali i to se mora primijeniti. Ali dinamika, dinamika se može dogovoriti", pojasnio je Matić. Upitan znači li to onda da je prerano za ćirilicu u Vukovaru, odgovorio je da mu jako teško na to pitanje odgovoriti jer je i ministar i branitelj i Vukovarac. „Ćirilica kao ćirilica sigurno nikome ne smeta, ali konotacija koju ona donosi, to je ljude uzbudilo i asociralo na negativne događaje. Trebalo se pronaći više razuma i volje s obje strane, ponovio je ministar. Premijeru se stavio na raspolaganje da osobno ode u Vukovar i razgovara sa svim stranama. Prosvjednicima, među kojima je velik broj njegovih suboraca Matić Fred je poručio: "Razgovor, razgovor, razgovor. Nikako ne nasilje. Kada se razgovara uvijek se dođe do nekakvog rješenja".

Pročitano 1582 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI