Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Komšić sprejem poprskao dvojezičnu ploču na zgradi mirovinskog osiguranja

Ploča na zgradi mirovinskog osiguranja Ploča na zgradi mirovinskog osiguranja Jasenka Vrdoljak

Predsjednik vukovarske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Zdravko Komšić, jutros je bijelim sprejem poprskao dvojezičnu ploču na zgradi mirovinskog osiguranja u Vukovaru.

Prekriven je samo natpis na ćirilici, a latinični natpis i grb ostali su netaknuti. Po riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića, u tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim Vukovarcem s ciljem utvrđivanja točnih okolnosti koje su dovele do oštećenja ploče.

 

Prvi je to incident s dvojezičnim pločama od 2. rujna kada su ih prosvjednici nasilno uklonili sa zgrada policije, Porezne uprave i Ureda državne uprave.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara je izrazio žaljenje što je Komšić kao branitelj i građanin samoinicijativno to učinio, unatoč preporuci Stožera da se to ne čini. „Time nije riješio nikakav problem u Vukovaru. Bojimo se da je motiv mogao biti njegovo ponovno aktualiziranje izlaženja u javnost, te smatramo da takvi postupci ne doprinose najboljem rješavaju ovog problema, odnosno bar nisu efikasni“, izjavio je glasnogovornik Stožera Vlado Iljkić.

Komšić je za Večernji list izjavio kako je to učinio jer se ne slaže s uvođenjem dvojezičnosti u gradu Vukovaru. „Stalno nam se prebacuje da smo mi stranački obojeni što nije istina. Ovo je jednostavno moj čin neslaganja s ovime što se radi“, rekao je Komšić. 

Pročitano 2005 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI