Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Tovarnik dobio javnu LED rasvjetu

Ilustracija Ilustracija arhiva

Sinoć je u Tovarniku puštena LED javna rasvjeta, čime je ostvaren projekt „REPRO - prekogranična razmjena projekata obnovljivih izvora energije“ kroz koji je iz IPA fonda Europske unije općina povukla 98.000 eura i u Tovarniku i susjednoj Ilači postavila 119 LED rasvjetnih tijela.

„Na području općine imali smo 348 klasičnih rasvjetnih tijela u javnoj rasvjeti, a putem ovog projekta nabavili smo i zamijenili 119 rasvjetnih tijela, dakle LED javnom rasvjetom pokriveno je oko 30 posto ukupne javne rasvjete“, izjavio je za Hinu voditelj projekta Tomislav Panenić i dodao da je Tovarnik i prva vukovarsko-srijemska općina sa sustavno uvedenom LED javnom rasvjetom.

Općina na nova rasvjetna tijela ima petogodišnje jamstvo, rekao je Panenić, što znači da u tom razdoblju neće imati nikakvih troškova održavanja, a u odnosu prema klasičnoj javnoj rasvjeti očekuje se oko 60 posto uštede. „Općina je u ovogodišnjem proračunu osigurala i 200.000 kuna te je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kandidirala projekt LED javne rasvjete za cijelu općinu“, istaknuo je Panenić i dodao kako vjeruje da će se taj projekt odobriti, nakon čega će početi i njegova realizacija.

Projekt je ostvaren zahvaljujući suradnji Općine Tovarnik, Vukovarsko-srijemske županije i tvrtke Eko-sustavi s hrvatske strane te u suradnji s prekograničnom općinom Bačkom Topolom i tamošnjim partnerima.

Pročitano 1816 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI