Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Usvojen prvi rebalans županijskog proračuna

ilustracija ilustracija foto:HRV

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine prihvaćeno je izvješće o obavljenoj reviziji za 2012.godinu, izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine kao i prijedlog prvih izmjena i dopuna Proračuna za ovu godinu

 Prihodi za prvih šest mjeseci ostvareni su u iznosu od 81 milijun i 522 tisuće kuna ili 67% od planiranog što je ocijenjeno dosta dobrim. U usporedbi s prošlom godinom vidljivo je da prihodi od poreza na dohodak i dalje padaju, ali istovremeno dolazi do povećanja prihoda od županijskih upravnih pristojbi što je uzrokovano legalizacijom objekata.

Usvojen je i prvi rebalans proračuna kojim se prihodi povećavaju za osam milijuna kuna i to zbog zajedničkog sufinanciranja prijevoza učenika s državom dok je drugi razlog već spomenuto povećanje prihoda od upravnih pristojbi. Treba reći i da su smanjeni prihodi od prodaje i zakupa zemljišta i to zbog promjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu pri čemu je županijski udio smanjen sa 25 na 10 %.  

Vijećnici su prihvatili i izvješće o poslovanju Uprave za ceste i plan gradnje i održavanja županijskih i lokalnih cesta za ovu godinu, Godišnje izvješće o radu i poslovanju s revidiranim financijskim izvješćima Društva Vodoprivreda Vinkovci za prošlu godinu, izmjene i dopune Odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Vukovarsko-srijemske županije  te Odluke o izmjeni plaća županijskih službenika i namještenika.

Prihvaćen je prijedlog i imenovani članovi Županijske koordinacije za ljudska prava te Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, a imenovana su i vodstva županijskog Stožera zaštite i spašavanja te Zapovjedništva civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 1783 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI