Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Županijska skupština podupire Gradsko vijeće Vukovara

Županijska skupština Županijska skupština Foto: HRV

Vukovarsko-srijemska Županijska skupština na jučerašnjoj je sjednici poduprla Vukovar u "zaustavljanju nasilnog uvođenja dvojezičnosti", a pri glasovanju o tome vijećnici SDP-a, HSU-a i SDSS-a  su napustili sjednicu ističući da poštivanje zakona i Ustava nije nasilje.

Uvrštavanje u dnevni red i glasovanje o potpori Županijske skupštine u zaustavljanju nasilnog uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru potaknuo je klub vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića.

 

Iako je predsjednik SDP-ova kluba vijećnika Zlatko Cegledi predložio da se izbriše riječ "nasilnog" jer, istaknuo je, poštivanje zakona i Ustavnog zakona nije nasilje, većinom vijećničkih glasova koalicije HDZ-HSP AS-HSS-BUZ  i vijećnika HDSSB-a Županijska skupština prihvatila je prijedlog kluba HSP-a dr. Ante Starčevića.

Uz javnu potporu, Županijska skupština prihvatila je i zaključak u kojem se ističe nužnost poštivanja zakona, pa i onog o pravima nacionalnih manjina, no ističe da se u Vukovaru nisu uspostavili preduvjeti za uvođenje dvojezičnih ploča. Također, zaključkom se podupire vukovarsko Gradsko vijeće da se taj grad proglasi mjestom posebnog pijeteta.

Pročitano 1405 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI