Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Završen prosvjed u Vukovaru

Prosvjed pred zgradom policije u Vukovaru Prosvjed pred zgradom policije u Vukovaru foto:HRV

Policajac, sin poginulog hrvatskog branitelja, zbog skidanja ploče vjerojatno gubi posao

 

Nakon višesatnog prosvjeda i blokade državne ceste kod Policijske postaje u Vukovaru u Ulici Stjepana Radića, oko stotinjak prosvjednika, koji su sinoć prosvjedovali zbog uvođenja dvojezičnosti, prekinulo je prosvjed oko ponoći te su se mirno razišli. Prethodno je među prosvjednike došao 25-godišnji policijski djelatnik Igor Gilja koji je zajedno s još pet policijskih djelatnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske suspendiran jer nije spriječio skidanje dvojezične ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb.

Dok su petorica policajaca kažnjeni samo suspenzijom, protiv Igora Gilje policija je podnijela i kaznenu prijavu jer je, kako se moglo čuti od samih prosvjednika, osobno sudjelovao u skidanju ploče.Prije dolaska među prosvjednike, Gilja je dao iskaz u Državnom odvjetništvu u Vukovaru gdje je bio priveden.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić izjavio je kako se zbog Gilje osjeća tužan jer će "najvjerojatnije izgubiti posao u policiji". -On je dijete poginulog branitelja, emocije su mu proradile i napravio je glupost koju će nažalost sada morati platiti. Meni je drago da je izašao jer nećemo dopustiti da ikoga zatvore-rekao je Josić dodajući kako se neprestano pita - tko je napravio sigurnosnu provjeru i prosudbu da je u Vukovaru vrijeme za dvojezične ploče i natpise. Josić je naglasio i kako bi netko zbog tako pogrešne prosudbe trebao odgovarati. -Oni u Zagrebu nemaju niti sluha, niti interesa za nas. Bojim se da će, ako budu tako glupi pa ponovno vrate ploče, 18. studenoga skupljati, ne ploče, već fasade po Vukovaru-poručio je Tomislav Josić.

Šestorica vukovarsko-srijemskih policajaca suspendirana su, a među njima jedan je i kazneno prijavljen u vezi s nasilnim skidanjem ploče s dvojezičnim natpisom protekle noći sa zgrade vukovarskog Centra za socijalnu skrb, potvrdio je sinoć na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Nakon što su nepoznate osobe uoči Dana neovisnosti skinule ploče sa zgrada Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Državnog inspektorata i Centra za socijalnu skrb, trenutno u Vukovaru ploča s ćiriličnim natpisom stoji još jedino na zgradi policije.

Pročitano 3543 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI