Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stožer: srpske organizacije bez osjećaja za žrtve

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Foto: HRV

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prozvao je danas srpske organizacije, koje su učestalo skidanje dvojezičnih ploča ocijenile oduzimanjem prava Srba na svoje pismo, da su pokazale kako nemaju osjećaja i ljudske odgovornosti prema žrtvama koje su, kažu u Stožeru, njihovi sunarodnjaci počinili nad Hrvatima tijekom velikosrpske agresije.

"Potpisnici priopćenja su nedvojbeno pokazali da nemaju nikakvoga trunka empatije i dobrohotnosti prema žrtvama ratnih zločina koji su njihovi sunarodnjaci počinili nad Hrvatima i drugima tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, a osobito prema tolikim nevinim žrtvama Vukovara",  poručuje Stožer u priopćenju.

Time reagiraju na nedavno priopćenje Srpskog narodnog vijeća, saborskog Kluba SDSS-a, Zajedničkog vijeća općina, Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" i Srpskog privrednog društva "Privrednik", koji su skidanje dvojezičnih ploča ocijenili nasiljem prema ćiriličnom pismu. Upozorili su da se u Hrvatskoj stvara atmosfera u kojoj se Srbima oduzima pravo na njihovo pismo.

U Stožeru ističu kako izvor prijepora oko uvođenja dvojezičnosti nije u poštivanju prava bilo koje nacionalne manjine, "nego u neoborivoj činjenici da se za ostvarivanje prava na službenu uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma u Vukovaru nisu stekli zakonski uvjeti, a da hrvatska vlada protuzakonito vrši nasilje nad jednim gradom i njegovim stanovnicima".

To, znači da se u Vukovaru ne provodi 'nasilje prema ćiriličnom pismu', a onda posljedično i prema pripadnicima srpske manjine u Hrvatskoj, nego se provodi nasilje nad žrtvom i mučeništvom Vukovara, "u kojemu sada udjela, izgleda, imaju i potpisnici ovoga priopćenja", ocjenjuju u Stožeru.

Pročitano 1490 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI