Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Ukinut saborski imunitet Željku Sabou, gradonačelniku Vukovara

Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara Foto:HRV

I sam glasao za skidanje svog imuniteta

Sabor je danas jednoglasno i bez rasprave ukinuo zastupnički imunitet SDP-ovu zastupniku i vukovarkom gradonačelniku Željku Sabou.

 

Na ovaj je način odobreno pokretanje kaznenog postupka protiv Saboa kojega USKOK tereti za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika u Vukovaru. Sumnjiči ga se da je s 50.000 kuna pokušao podmititi Mariju Budimir, gradsku vijećnicu HDZ-a kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Radivoja Đurića, također vijećnika u vukovarskom gradskom vijeću, navodno je pokušao podmititi tako što je nudio mjesto glavne sestre u vukovarskoj bolnici njegovoj supruzi Ružici, a mjesto direktora na Hrvatskom radiju Vukovar njegovu sinu.

Gradonačelnik Sabo je rekao kako je cijeli ovaj slučaj prilično apsurdan te je potvrdio  kako je podigao i privatnu tužbu protiv svih koji su, kako kaže, sudjelovali u ovoj uroti protiv njega.

Kako je i najavio, i sam je glasao za skidanje vlastitog saborskog  imuniteta, a sada ga očekuje pravna bitka za dokazivanje nevinosti.

Pročitano 2380 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI