Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Ne žele Stanimirovića u koloni sjećanja

Logo udruge Logo udruge UDPNHBDR

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata iznenađena je idejom Vojislava Stanimirovića da sudjeluje u ponosnoj povorci sjećanja na žrtvu Vukovara, stoji između ostalog u priopćenju za javnost ove udruge.

Naime, naša Udruga nije ovdje da sudi, za to postoje državne institucije, no ne možemo da ne izrazimo svoje negodovanje, da djeca koja su na ulasku u bolnicu gledala u osobe koje u gradu ostaju, dok su njih izvodili iz grada, iste zateknu u memorijalnoj koloni kojom koračaju na ponos i čast svojih okrutno obijenih roditelja. Stavimo na znanje, naši članovi, djeca ratnog doba, odlazili su sa strahom iz razrušenog grada, ostavljajući svoje očeve u sigurnim rukama Stanimirovića i Šljivančanina, kaže se u priopćenju.

Iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja pozivaju predstavnike srpske nacionalne manjine da svoju želju za suživotom dokažu suradnjom u procesu traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu.

Najavu da će 18. studenog u koloni sjećanja koračati i Vojislav Stanimirović negativno je ocijenjena i u Udruzi dr. Ante Starčević Tovarnik.

Istražujući ratne zločine na području Srijema smatramo da dr. Vojislav Stanimirović nije prihvatljiva osoba koja bi odavala počasti poginulima u Vukovaru, stoji između ostalog u priopćenju za javnost tovarničke udruge.

Pročitano 2851 puta
Ocijeni sadržaj
(12 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI