Ispiši ovu stranicu

Gradsko vijeće upozorilo: Vukovarci do kraja prosinca ostaju bez gradskoga grijanja

Za pet sati rada vijećnici su odradili svega pet točaka dnevnoga reda Za pet sati rada vijećnici su odradili svega pet točaka dnevnoga reda Milan Paun

Gradsko vijeće Vukovara neće pokretati postupak usklađivanja gradskoga statuta za zakonima temeljem zaključka Ministarstva uprave koje je poništilo primjenu članka 22. statuta, nego će vijeće pričekati da statut ocijeni Ustavni sud, odlučili su gradski vijećnici glasovima HDZ-a, HSPAS-a i nezavisnoga vijećnika Željka Pinjuha dok su vijećnici SDP-a i SDSS-a bili protiv uz obrazloženje da Gradsko vijeće uopće ne treba usvajati nikakav zaključak, nego pričekati proceduru da Vlada odluku dostavi Ustavnom sudu i da Ustavni sud presudi.

Zbog duga od 5,8 milijuna kuna Tehnostana dobavljaču plina Prvom plinarskom društvu Vukovar za isporučeni i neplaćeni plin, direktor Tehnostana Ivan Kamerla upozorio je na realnu mogućnost da PPD obustavi isporuku plina Tehnostanu čime bi do kraja prosinca građani Vukovara ostali bez gradskoga grijanja u stanovima. Zato su vijećnici uputili pismo namjere PPD-u s molbom za odgodu naplate te pismo Vladi kojim se traži da Vlada hitno podmiri dugovanja Tehnosatanu od 3,3 milijuna kuna na ime plaćanja pričuve za stanove u državnom vlasništvu, a tim bi onda novcem bio plaćen dio duga PPD-u.

Gradski su vijećnici usvojili i izvješća o poslovanju gradskih tvrtki Tehnostana, Komunalca i Vodovoda dok su izvješće po poslovanju Vukovarske gospodarske zone odbacili. 

Pročitano 2012 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun