Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Vukovarskom Caritasu započela humanitarna akcija "Kruh sv. Elizabete"

Svaka vrsta pomoći je dobrodošla Svaka vrsta pomoći je dobrodošla Foto: Jasenka Vrdoljak

U Caritasu vukovarskog dekanata danas je započela svehrvatska humanitarna akcij „Kruh sv. Elizabete“ za pomoć Vukovaru, odnosno njegovim najsiromašnijim građanima posredstvom Caritasa grada Vukovara, koju je u povodu blagdana sv. Elizabete Ugarske 17.studenog po prvi puta započelo novoosnovano Povjerenstvo za karitativnu djelatnost Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži.

Akcija se provedi ispred crkava i samostana u svim mjestima i gradovima gdje djeluju franjevačka bratstva i Frame.

 

Na konferenciji za novinare je ravnatelj vukovarskog Caritasa fra Vjenceslav Janjić izvijestio kako je u akciji do sada već prikupljeno oko pet tona hrane i živežnih namirnica, te da akcija u Vukovaru traje do 15.prosinca. U akciju su uključene sve osnovne i srednje škole na području grada, Veleučilište "Lavoslav Ružička", Mladež HDZ-a, sve Udruge na području grada i svi vjernici triju Rimokatoličkih župa grada Vukovara.

Cilj akcije je razveseliti siromašne i usamljene Vukovarce u vremenu Došašća paketom hrane, higijenskih i kućanskih potrepština. Želja im je prikupiti 1000 paketa za isto toliko obitelji i učiniti tisuću radosti. Više informacija se može dobiti na web-stranici župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru www.ofm.hr/borovo_naselje.

Inače vukovarski Caritas skrbi za  809 obitelji, odnosno 2317 članova. 

Pročitano 1550 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI