Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

HDZ traži od ministra Jovanovića da potvrdi Budimir za ravnateljicu škole

Budimir razočarana ministrovom odlukom Budimir razočarana ministrovom odlukom Foto: Jasenka Vrdoljak

Odluku ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da uskrati suglasnost ponovnom imenovanju Marije Budimir ravnateljicom vukovarske osnovne škole "Siniša Glavašević", potpredsjednik HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je ocijenio kao nehumanu i nekorektnu političku odluku koja neće doprinijeti poboljšanju međunacionalnih odnosa u Vukovaru, zbog čega od njega traži da tu odluku povuče.

Rekao je to na  današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru Galić rekavši i kako je jučer uputio pismo ministru Jovanoviću u kojem je od njega zatražio da povuče uskratu suglasnosti te potvrdi imenovanje Marije Budimir. Naime, Budimir  je kao HDZ-ova gradska vijećnica, ljetos prijavila vukovarskog gradonačelnika Željka Saboa za pokušaj podmićivanja kako bi u vukovarskom Gradskom vijeću napustila HDZ-ve i prešla u redove SDP-a. Galić je podsjetio i kako su roditelji učenika i djelatnici škole s više od 90 posto glasova podržali njezin izbor za ravnateljicu što, kako je rekao dovoljno govori da je riječ o kvalitetnoj i dobroj osobi. "Odluka je, osim što je političke naravi, i nehumana jer baca obitelj Budimir na ulicu, a riječ je o obitelji koja je puno dala u Domovinskom ratu", naglasio je Galić.

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak je rekao kako odluka ministra Jovanovića nema uporište u zakonu i kako bi  ostavka ministra Jovanovića bila najlogičnija nakon svega, ali i da se njoj u HDZ-u ne nadaju.

Marija Budimir je novinarima izjavila kako je razočarana ministrovom odlukom za koju smatra da nema razloga. Najavila je da će i škola i ona osobno zatražiti pravnu pomoć. 

Pročitano 1329 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI