Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovarci mogu mirno spavati-nema isključenja grijanja

Gradonačelnik sa svojim zamjenicama Gradonačelnik sa svojim zamjenicama Foto: A. Lovrić

Poručio je danas gradonačelnik Željko Sabo

Građani u ovom trenutku ne moraju brinuti zbog mogućnosti isključenja grijanja, a grad Vukovar ponosno dočekuje novu godinu jer su sve gradske tvrtke i ustanove uspješno privele godinu kraju, moglo se čuti danas na posljednjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Vukovara. -U ovom trenutku mogu reći da građani Vukovara koji žive u stanovima neće ostati bez grijanja jer o tome intenzivno pregovaramo- rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara koji je jučer u Zagrebu radio na rješavanju problema Tehnostana. Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo osvrnuo se i na politička događanja u gradu rekavši  kako je Vukovar unatoč pokušajima izazivanja krize vlasti i dalje stabilan, a većini u Gradskom vijeću na čelu s HDZ-om poručio je da imaju njegov prijedlog proračuna na stolu pa neka predlože amandmane.

-Bilo kakve najave o kaotičnom stanju koje navodno, prema tvrdnjama nekih političkih aktera, vlada u Vukovaru, nazvao bih najobičnijim blebetanjem i naklapanjima jer unatoč svemu što se u ovog gradu događalo ove godine, Vukovar i dalje ostaje stabilan i na ponos cijeloj Hrvatskoj- rekao je gradonačelnik Sabo na posljednjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare.

Grad stipendira sve svoje studente

Grad Vukovar je jedini grad u Hrvatskoj koji stipendira sve studente, a kojih je ove godine 455. -Podjelili smo 5600 božićnica umirovljenicima, 1000 ljudi koji rade u sustavu Grada također su dobili božićnice, a s po 100 kuna darivali smo i svakog studenta. Ovu godinu završavamo s izvršenjem proračuna većim za osam milijuna kuna nego prošle godine- naveo je  Sabo ocijenivši kako je sve to rezultat reformi i prilagodbi koje su gradske vlasti na vrijeme provele.

Nema isključenja grijanja

-U ovom trenutku mogu reći da građani Vukovara koji žive u stanovima mogu biti mirni  i neće ostati bez grijanja jer o tome intenzivno pregovaramo- rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara koji je jučer u Zagrebu radio na rješavanju problema Tehnostana. –Dobri su izgledi da se ti problemi riješe i u ovom trenutku građani mogu biti mirni u svezi grijanja-zaključio je gradonačelnik.

Zaželjevši  Vukovarcima još uspješniju Novu 2014. godinu gradonačelnik Željko Sabo je naglasio kako je od 2009. godine gradski proračun i izvršenje proračuna svake godine sve veće. –To znači da je ostvarenje proračuna za ovu godinu u podnosu na prošlu, veće za oko osam milijuna kuna-izjavio je gradonačelnik dodajući  da Vukovar sa 28.000 stanovnika ima proračun blizu 155 milijuna kuna, dok grad Vinkovci sa 38.000 stanovnika ima proračun od 110 milijuna kuna. –Jednostavno rečeno svi gradovi zajedno u našoj županiji ne dostignu proračun grada Vukovara i to dovoljno govori koliko se ovdje radi-istaknuo je gradonačelnik Sabo. Prema njegovim riječima posljednjeg dana ove godine gradska uprava i sve gradske tvrtke i ustanove podmirile su sve svoje obveze prema dobavljačima i ponosno ulaze u novu poslovnu godinu.

Pročitano 1814 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI