Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Josipović uputio poslanicu u povodu Nove godine

Predsjednik RH,  Ivo Josipović Predsjednik RH, Ivo Josipović Foto: Arhiva

Predsjednik Republike Ivo Josipović zaželio je u novogodišnjoj poslanici hrvatskim građanima uspjeh i izlazak iz krize u 2014. godini, naglasivši kako reforme ne mogu čekati.

"Neka nam uspjeh bude moto 2014! Dignimo glavu, prihvatimo probleme i naše slabosti kao prolazne. Recimo sebi: mi to možemo! Možemo pobijediti krizu", poručio je Josipović građanima te im zaželio sreću, ljubav, sigurnost i zdravlje u 2014.

Demokratske institucije vlasti, političke stranke, vladajuće i oporbene, nevladin sektor, prije svih, gospodarstvo, hoće i moraju nadjačati krizu, bijedu i siromaštvo, ističe predsjednik. "Reforme, utemeljene na racionalnim odlukama u financijskoj i gospodarskoj politici, privlačenju investicija, organizaciji državne vlasti, ali i reforme lokalne i regionalne samouprave, ne mogu čekati", naglašava i podsjeća pritom da uspješnog društva nema bez ljudskosti, morala i solidarnosti.

"Ponavljam, jedni drugima moramo biti ljudi, ne vukovi. Obnovimo plemenitost i ljubav prema drugima", poručuje Josipović. Proteklu godinu predsjednik je ocijenio kao godinu uspjeha i nade, ali i razočaranja. No izražava uvjerenje da uloženi napor na reformama i prihvaćanju europskih vrijednosti nisu bili "tek maskenbal koji smo priredili Europi da nas primi u svoje okrilje".

Izvor: Hina

Pročitano 1262 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI