Ispiši ovu stranicu

Balenović: Jovanoviću, ispričajete se Budimir i imenujte ju ravnateljicom

Vesna Balenović i Marija Budimir na konferenciji Vesna Balenović i Marija Budimir na konferenciji Milan Paun

Predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović s konferencije za novinare održane u vukovarskom hotelu Lav pozvala je ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da promijeni odluku i Mariju Budimir imenuje ravnateljicom OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru.

Balenović je rekla kako je Budimir samo obavila građansku i zakonsku dužnost prijave pokušaja političke korupcije te da bi za to trebala biti nagrađena, a ne kažnjena uskratom suglasnosti pri izboru za ravnateljicu škole čime su joj grubo skršena ljudska i radna prava.

Balenović smatra da se u slučaju Budimir radi o političkom progonu. Marija Budimir ispričala je kako je pri izboru imala potporu zaposlenika škole i roditelja te da nema nikakve prekršajne ni kaznene prijave, a da u odluci ministra Jovanovića nema obrazloženja što je dužan učiniti.

Budimir je upozorila i na sličan slučaj greške u natječaju za izbor ravnatelja OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinksoga u Ivancu i to na istoj stranici i u istom broju novina u kojima je bio natječaj za njen izbor, no tamošnji je ravnatelj dobio ministrovu suglasnost na izbor. 

Pročitano 1829 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun