Ispiši ovu stranicu

Sabo: Novi su izbori očito neizbježni

Sabo je apelirao na televizijske novinare da u prilozima pokazuju obnovljene , a ne neobnovljene kuće u Vukovaru Sabo je apelirao na televizijske novinare da u prilozima pokazuju obnovljene , a ne neobnovljene kuće u Vukovaru Milan Paun

Novi su izbori u Vukovaru očito neizbježni, izjavio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici.

Rekao je kako od oporbenih stranaka nije dobio nijedan prijedlog amandmana na svoj prijedlog proračuna. Povod konferenciji nepotpisani su letci koje građani dobivaju u poštanske sandučiće, a Sabo kaže da je jasno kako je letak iz HSP-a dr. A. Starčević. U letku se tvrdi kako gradonačelnik „šakom i kapom dijeli hrvatske kune srpskim udrugama i klubovima, a mrvice hrvatskim“.

Jedan je od primjere kako Hrvatskom nogometnom klubu Mitnica u proračunu nije namijenjena nijedna kuna dok NK Vuteks Sloga, čiji su članovi uprave kluba istaknuti članovi SDSS-a, treba dobiti 570.000.

Strategija razvoja sporta prema kojoj sredstava iz proračuna dobivaju samo četiri gradska nogometna kluba, Vukovar 1991., Radnički, Vuteks Sloga i Sotin, nastala je prije nekoliko godina kada je HSPAS participirao u vlasti i tada mu to nije smetalo, rekao je Sabo uz napomenu kako ne postoje hrvatski i srpski sportski klubovi.

Dodao je i kako je Grad prema zakonu dužan financirati programe djelovanja pet nacionalnih manjina. 

Pročitano 1729 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun