Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Najviše državne imovine u Vukovaru

Vukovar panorama Vukovar panorama Foto: R. Rac

Objavom Registra državne imovine doznali smo da država najviše nekretnina u Slavoniji i Baranji posjeduje  upravo  Vukovaru

Posljedica je to naravno ratnih zbivanja na ovim prostorima i višegodišnjoj okupaciji grada čime su stanovi u Vukovaru ostali u vlasništvu države, a tu su i brojne gospodarske nekretnine. U Vukovaru je država prema Registru državne imovine, vlasnik čak 3.436 nekretnina od čega je 3.411 u 100-postotnom vlasništvu. Tvrtka Borovo d.d.  je također  99,99 %  u vlasništvu države. Problem državnih stanova trebao bi se, barem prema postojećim najavama, intenzivnije rješavati tijekom ove godine.

 

U sličnoj je situaciji i Beli Manastir gdje također pitanje državnih stanova još uvijek nije riješeno te je 468 od ukupno 481 nekretnine u 100-postotnom državnom vlasništvu.

Na drugom je mjestu od slavonskih gradova po broju nekretnina u kojima država ima udjele Osijek koji ima 2.182 nekretnine u državnom vlasništvu  od čega država u cijelosti posjeduje 1.639. Grad Vinkovci ima 210 državnih nekretnina od čega je 146 u potpunosti državno vlasništvo dok Županja ima 47 državnih nekretnina.

Pročitano 1979 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI