Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se evakuacija stanovništva i stoke

Spašavanje ugrožene stoke Spašavanje ugrožene stoke Foto:vecernji.hr

Najteža situacija u županjskoj Posavini i dalje je na području općina Drenovci i Gunja i tamošnjim selima - Račinovci, Rajevu Selu i Gunji iz kojih je u posljednjih 24 sata evakuirano više od 2000 žena djece i starijih osoba, potvrđeno je iz županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

U akciji spašavanja ugroženih mještana kao i stoke, koja se nalazi u tome poljoprivrednom i stočarskom kraju, sudjeluju na stotine pripadnika Hrvatske vojske, policije, Hrvatske gorske službe spašavanja te Crvenog križa.

Evakuirane osobe smještaju se u brojna mjesta i gradove Vukovarsko-srijemske županije - od Gradišta i Cerne do Vinkovaca, Otoka i Vukovara, a velik dio evakuiranih smještaj je pronašao kod rodbine i prijatelja.

U Gunji, Rajevom Selu i Račinovcima za evakuirati je još preostalo 200-tinjak osoba koje bi, kako se očekuje, na sigurno trebale biti izmještene do kraja dana.

Iz županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje navode kako će popis svih evakuiranih osoba biti uskoro objavljen na mrežnoj stranici Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatskog crvenog križa i općine Gradište.

Izvor: Hina

Pročitano 1078 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI