Ispiši ovu stranicu

Voda i dalje dolazi u Posavske Podgajce

Mještani i dragovoljci privremeni nasip grade uz prve kuće Mještani i dragovoljci privremeni nasip grade uz prve kuće Milan Paun

U Posavskim Podgajcima voda iz Save poplavila je južni dio naselja, a cesta je prirodna prepreka prodoru vode u sjeverni dio.

Obrana od poplave postavljanjem vreća pijeska organizirana je uz mjesni kanal kojim nastoje vodu usmjeriti u depresije bazena spačvanskih šuma.

 

Jakša Šestić, načelnik Općine Drenovci, kojima pripadaju i Posavski Podgajci, kaže da su mještani na vrijeme dojavili Hrvatskim vodama o puknuću savskoga nasipa, no reakcija Hrvatskih voda bila je nepravodobna pa se sada mještani suočavaju s posljedicama.

Razočarenje Hrvatskim vodama izrazio je i župan Božo Galić, koji je obišao poplavljena područja, jer su Hrvatske vode odustale od obrane od poplava ovih  općina, no mještani su se sami organizirali i pokazali kako se dijelovi naselja ipak mogu obraniti. Razočaran je i ponašanjem premijera Zorana Milanovića koji nije došao na dogovorenu sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje te nije odao prizanje službama koje dobro rade posao.

Vodostaj Save u opadanju je centimetar do dva na sat, a helikopteri Hrvatske vojske ubacivanjem metalnih prepreka pokušavaju zatvoriti rupu u nasipu kod Rajeva Sela. 

Pročitano 1238 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun