Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nadbiskupija đakovačko-osječka i Caritas nastavljaju pomagati ugroženima od poplave

Đakovačka katedrala Đakovačka katedrala Foto: Arhiva

Đakovačka i osječka nadbiskupija i Caritas nastavit će pomagati u poplavi stradalim mještanima županjske Posavine i kad se počnu vraćati kućama, rečeno je nakon sastanka predstavnika Nadbiskupije đakovačko-osječke, Caritasa i župnika s tog područja, održanog u županjskoj Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

Nadbiskupija se od početka uključila u pomoć stradalim mještanima županjske Posavine od poplava i nastavit će i kada se počnu vraćati u svoje domove jer će im pomoć tada biti, možda i potrebnija nego je to danas, rekao je nadbiskup đakovački i osječki i metropolit msgr. Đuro Hranić. Nadbiskupija raspolaže stručnim osobama za pružanje psihsocijalne pomoći u tri biskupijska sajvetovališta te oni već organiziraju razne radionice s stradalnicima, rekao je.

Po riječima ravnatelaj Hrvatskog Caritasa Fabijana Svaline, do sada je preko Caritasa prikupljeno donacija u vrijednosti tri milijuna kuna.

Ravnatelj Caristasa Đakovačke i osječke nadbiskupije Ivica Rebić je rekao kako će njihovi prioriteti biti socijalno ugrožene obitelji, dodavši kako će vidjeti što će država učiniti sa svoje strane, a onda će u kordinaciji s državnim Stožerom za zaštitu i spašavanje vidjeti što oni mogu učiniti.

Po podacima Caritasa Đakovačke i osječke nadbiskupije, do sada je ta ustanova prikupila 82 tone odjeće, 64 tone hrane, 30 kubika pitke vode, 20 tona higijenskih potrepština te velike količine lijeklova, posteljine, madraca i dr., a na njen račun za pomoć je uplaćeno više od 550.000 kuna.

Pročitano 1004 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI