Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Poziv udomiteljima pasa s poplavljenih područja

Spašavanje pasa s poplavljenih područja Spašavanje pasa s poplavljenih područja Foto: Arhiva

Ministarstvo poljoprivrede poziva građane koji su udomili pse s poplavljenih područja da se jave najbližoj veterinarskoj organizaciji radi pregleda pasa i utvrđivanja njihova podrijetla, odnosno vlasnika, ako su psi mikročipirani, te da ostave svoje podatke kako bi ih se moglo kontaktirati radi vraćanja životinja njihovim vlasnicima kada se za to stvore uvjeti.

Cijepljenje pasa zbrinutih s poplavljenih područja, podrijetlom iz općina Drenovci, Gunja i Vrbanja, koji su privremeno smješteni ili udomljeni na području čitave Hrvatske, financira se iz državnog proračuna do petka, 30. svibnja, naglašava Ministarstvo u priopćenju. Dodatno se takvi psi na području Vukovarsko-srijemske županije mogu cijepiti/čipirati do petka, 06. lipnja.

Ministarstvo poljoprivrede dosad je upućivalo donacije hrane za kućne ljubimce na punktove za koje se znalo da smještaju zbrinute životinje, kao i prema veterinarskim organizacijama uključenim u zbrinjavanje životinja. Svi veterinarski uredi dobili su zadatak da budu u stalnom kontaktu sa skloništima za životinje radi utvrđivanja broja pasa pristiglih s poplavljenih područja i utvrđivanja njihova identiteta.

Pročitano 1053 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI