Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Caritas će pomoći nastradalima

Caritas spreman za konkretnu pomoć Caritas spreman za konkretnu pomoć arhiva

Hrvatski Caritas je u mogućnosti pomoći stanovnicima poplavljenih područja u županjskoj Posavini i želi biti s tim ljudima dok se nalaze izvan svojih mjesta, a pogotovo kada se vrate i kada njihove potrebe budu najveće, rekao je ravnatelja Hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina.

"Konkretnu pomoć ćemo dogovoriti naknadno u koordinaciji s nadležnim tijelima. Mi smo spremni provesti ono što nam se povjeri bilo da je to kroz opremanje ili dio obnove kuća ili nešto drugo", dodao je Svalina. Po njegovim riječima, Hrvatski Caritas prikupio je do sada novčanu pomoć županjskoj Posavini u iznosu oko tri milijuna kuna. Nadbiskupija đakovačka i osječka osigurala je pak za tu namjenu oko četiri milijuna kuna, naveo je.

"Očekujemo i dalje pristizanje pomoći tako da će taj fond biti solidan", poručio je rekavši kako je Hrvatski Caritas, uz pomoć župnih i biskupijskih Caritasa, prikupio i veliku humanitarnu pomoć u hrani, odjeći i drugim potrepštinama koja je dijelom preusmjerena i za pomoć stradalim područjima u BiH i Srbiji.

Pročitano 1842 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI