Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dvanaesta biciklistička karavana Put prijateljstva

Predstavnici ovogodišnje karavane Put prijateljstva u Vukovaru Predstavnici ovogodišnje karavane Put prijateljstva u Vukovaru HRV

Povjerenik Vlade RH za Grad Vukovar Damir Grizelj primio je predstavnike Saveza hrvatskih društava u Sloveniji i sudionike tradicionalne  biciklističke karavane "Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana 2014“.

Tom prigodom predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana Petar Antunović predao je povjereniku Grizelju zbornik svih dosadašnjih karavana i medalju Put prijateljstva Vukovar- Ljubljana, dodavši kao se raduje svakom novom dolasku u Vukovar. On je najavio u okviru ove manifestacije  slijedeće godine i dolazak slovenskih gospodarstvenika. Povjerenik Vlade RH za Grad Vukovar Damir Grizelj zahvalio se Antunoviću i poželio uspješni nastavak vukovarsko-slovenskoga prijateljstva.Gosti iz Slovenije danas su posjetili i Gradski muzej Vukovar te položili vijenac kod Križa na ušću Vuke u Dunav odajući na taj način počast žrtvama Vukovara u Domovinskome ratu.

Biciklistička karavana kreće sutra, u četvrtak 19. lipnja iz Vukovara s Trga Republike Hrvatske u 7,30, a stiže u Ljubljanu 21. lipnja. Preko 30 biciklista  će put od Vukovara do Ljubljane dug oko 500 kilometara prijeći u 15 etapa od kojih 10 u Hrvatskoj i pet u Sloveniji.

Savez hrvatskih društava u Sloveniji organizira ovaj projekt dvanaestu godinu za redom povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije te kao doprinos izgradnji međususjedskih mostova.

 

 

Pročitano 2052 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI