Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Obnova objekata u Cvelferiji započet će za dva tjedna

Obnova će trajati godinu dana Obnova će trajati godinu dana Foto: Arhiva

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš najavila je u Vrbanji kako bi obnova stradalih objekata na poplavljenim područjima županjske Posavine trebala početi za najmanje dva tjedna, kako bi se prvi povratnici u obnovljene kuće mogli vratit već u rujnu, dok bi cijeli proces obnove mogao potrajati godinu dana, javlja Hina.

Po njezinim riječima, uvjet početka obnove stradalih područja županjske Posavine bila je izrada i usvajanje Zakona o saniranju posljedicama katastrofe u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji će, kako je kazala, sutra biti objavljen u Narodnim novinama, a na snagu će stupiti u subotu. "Bez obzira na to, mi smo obavili sve pripremne radove i program po kojem će se obnavljati sve zgrade naći će se na sjednici Vlade 3. srpnja", najavila je Anka Mrak Taritaš pozvavši mještane stradalih objekata na području općina Gunja, Drenovci i Vrbanja da počnu sami ili kroz javne radove s uklanjanjem podnih obloga i žbuke do razine do koje je u objektima bila voda.

"To ljudi mogu učiniti sami i putem javnih radova. Dobit će jasna uputstva kako to činiti, kako bi uređaji za isušivanje u potpunosti bili u funkciji i dobili puni smisao", rekla je Mrak Taritaš.

Pročitano 1202 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI