Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Neuspjela konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća

Ponovni pokušaj konstiuiranja vijeća za 30 dana Ponovni pokušaj konstiuiranja vijeća za 30 dana Foto: M.Đ.

Vukovarsko Gradsko vijeće danas nije konstituirano, jer kandidat za predsjednika vijeća  Igor Gavrić kojega su predložili  HDZ i  njegovi koalicijski partneri  nije dobio većinu glasova vijećnika na današnjoj sjednici.

 Nije prošao ni  Goran Bošnjak kao prijedlog SDP-ove  koalicije za predsjednika vijeća. Gavrića je s deset glasova predložila  HDZ-ova koalicija  koja je i glasovala za njega, dok su protiv bili vijećnici SDP-ove koalicije  i vijećnici  SDSS- a, SNS-a i NSS-a.  Bošnjak  je dobio pet glasova SDP-ove koalicije, dok su vijećnici koalicije SDSS-a, SNS-a i NSS-a ostali suzdržani , a HDZ-ova koalicija protiv.

 

Sjednici se odazvalo 20 vijećnika koji  su dobili mandat zastupati građane se temeljem ostvarenih rezultata izbora za Gradsko vijeće  Vukovara,održanih 15. lipnja, a kandidirana vijećnica koalicije HDSSB, HSP, HSS HZ, ABH, OS i ZZH Slavica Jelinić nije nazočila sjednici.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, nakon propale sjednice  izrazio je nevjericu ovakvom situacijom komentirajući kako se sada zapravo vidi kome su u interesu građani i rješavanje njihovih problema.

Nova konstituirajuća  sjednica vijeća mora se održati u roku od trideset dana.  

Pročitano 2027 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI