Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Međunarodni dan mladih u Vukovaru

Konferencija u Vukovaru Konferencija u Vukovaru Foto: A. Lovric

Mladi svoj dan obilježili konferencijom na otvorenom

Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, Europski dom Vukovar u suradnji s PRONI/Info centrom za mlade Vukovar organizirao je konferenciju Mlad/a sam i vrijedim društvu koja je uz sudjelovanje mladih iz Vukovara i susjednih općina održana u Hotelu Lav u Vukovaru. -Europski dom Vukovar je pri dovršenju projekta programskog umrežavanja mladih kroz program Mladi zajedno us klopu kojega se odvija i današnje okupljanje mladih u Vukovaru. Ovom konferencijom želimo prikazati što sve mladi kroz programsko umrežavanje mogu raditi jer nije svaki puta potrebno puno novca. Potrebno je imati ideju, znati napisati projekt, međusobno surađivati i sve to naši mladi mogu i hoće- izjavila je Dijana Antunović Lazić iz Europskog doma Vukovar.

Siniša Mitrović predstavnik Grada Vukovara pod čijim je pokroviteljstvom današnji Međunarodni dan mladih i održan, je naglasio kako u gradskoj upravi daju punu podršku udrugama koje se bave mladima. –U Vukovaru ima 10-ak udruga koje se aktivno bave mladima i redovito ih uključuju u svoje aktivnosti i vrlo nam je važno čuti glas mladih ljudi. Zanima nas što mladi žele, što planiraju raditi u narednom razdoblju, imamo uspješnu suradnju koju još želimo i pojačati i pronaći novi prostor za suradnju- zaključio je Mitrović naglasivši da u Vukovaru i okolici postoji puno mladih, raznovrsnih umjetnika koji imaju priliku predstaviti se na ovakvim okupljanjima.

U okviru konferencije mladi su predstavljali svoje djelovanje u općini iz koje dolaze, probleme koji ih prate te potencijale koje imaju, a predstavljen je i svojevrsni vodič za mlade.  Uz Vukovarce, Međunarodni dan mladih svojim su sudjelovanjem obilježili i mladi iz općina Lovas, Tompojevci, Negoslavci, Trpinja i Borovo te grada Iloka.  Međunarodni dan mladih - 12. kolovoza proglašen je Međunarodnim danom mladih Rezolucijom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine

Pročitano 2112 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI