Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba

Vijenac su položili čelnici grada i braniteljskih udruga Vijenac su položili čelnici grada i braniteljskih udruga HRV

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja na  Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata položeni su vijenci  poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Još je jednom ukazano na činjenicu da Vukovarci još uvijek tragaju za 293 osobe iz Domovinskoga rata o čijoj sudbini nemaju nikakvoga saznanja. Također je s ovoga mjesta upućen apel svim relevantnim državnim institucijama za bržim rješavanjem ovoga problema jer  su prošle već 23 godine bez  rezultata.

 

Predsjednik Gradskoga vijeća  i predsjednik Udruge djece poginulih branitelja, Igor Gavrić  kazao je kako će i dalje  ustrajno tražiti istinu o nestalima te naglasio kako  o sudbini nestalih  u Vukovaru mnogi imaju informacije ali ne žele ih dati. Naglasio je kako će njegovanje vrijednosti Domovinskoga rata i dalje biti uz oživljavanje gospodarstva prioritetni zadatak aktualne lokalne vlasti. Potvrdila je to i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir te  apelirala na sve građane Vukovara i okolice da svojim informacijama pomognu u doznavanju istine o nestalima.

Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova. Hrvatska još traži 938 nestalih osoba u Domovinskome ratu. 

Pročitano 1782 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI