Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Počela 47. Iločka berba grožđa

Iločka berba grožđa 2014. Iločka berba grožđa 2014. Izvor: TZ Ilok

Za ljubitelje vinske kapljice pripremljen niz različitih sadržaja

Tradicionalnom Pudarinom Iločkih podruma na salašu Vukovo u Iloku je prošlog vikenda započela 47. Iločka berba grožđa. U sklopu poznate tradicijske manifestacije u kojoj su svi sadržaji vezani za berbu grožđa do 6. rujna održat će se niz priredaba od kojih su mnoge i besplatne za posjetitelje, a osiguran je i turistički vlakić za obilazak najatraktivnijih iločkih lokacija te degustacija poznatih iločkih vina. Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja u samom mjestu i vinogradima. Do današnjih dana Iločka berba grožđa prerasla je u manifestaciju etno gastronomskog i zabavnog karaktera koja privlači sve više posjetitelja različitih programa.

A ovogodišnji program osim kulturnih i sportskih programa u Ilok dovodi i najpopularniji hrvatski rock sastav Opću opasnost koji će goste zabavljati u petak, 5. rujna te Mejaše i Danijelu Martinović u subotu 6. rujna.

Iločka berba grožđa  ove se godine održava pod pokroviteljstvom i u organizaciji Grada Iloka i Iločkih podruma d.d. i medijskim pokroviteljstvom Hrvatskog radija Vukovar. Visoko pokroviteljstvo manifestacije prihvatio je predsjednik Sabora Josip Leko. 

Pročitano 2319 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI