Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovarska djeca ljetuju na Korčuli

Ilustracija Ilustracija Izvor: Večernji list

Branitelji osigurali besplatno ljetovanje osnovnoškolcima

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, 29-oro djece branitelja ili slabijeg imovinskog statusa  noćas su otputovali na besplatno ljetovanje na Korčulu. Ondje će boraviti tjedan dana, a za financijske troškove uz Vukovarsko-srijemsku županiju i Grad Vukovar, pobrinuli su se i domaćini s Korčule koji su im osigurali ne samo besplatan smještaj i hranu, već i brojne  zabavne sadržaje, pojasnio je Franjo Šoljić, predsjednik koordinacije. Na ljetovanje si otputovala djeca od petog do osmog razreda osnovne škole, doznali smo od zamjenice gradonačelnika Vukovara Marije Budimir koja je pohvalila rad koordinacije naglasivši kako su članovi ove udruge vlastitim zalaganjem osigurali vukovarskoj djeci još tjedan dana odmora prije početka nove školske godine.

Zadovoljstvo ovakvim razvojem događaja i uspješnom realizacijom besplatnog ljetovanja,izrazio je i Marijan Pavliček, zamjenik vukovarskog gradonačelnika zadužen za resor branitelja. –Drago mi je da ljudi diljem Hrvatske, pogotovo na krajnjem jugu, još uvijek nose Vukovar u srcu vukovarski osnovci na ovom ljetovanju nisu dobili samo besplatno kupanje već imaju osiguran sadržajno ljetovanje na kojem mogu i nešto naučiti-izjavio je Pavliček zahvaljujući domaćinima iz Općine Lumbarda gdje su djeca na ljetovanju.

Osim ovog ljetovanja, Grad Vukovar je sudjelovao u organizaciji ljetovanja još četiri skupine djece na Velom Lošinju  u suradnji s Primorsko-goranskom županijom

Pročitano 2319 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI