Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Sabo nepravomoćno osuđen

Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara Foto: HRV

Za pokušaj podmićivanja vijećnika 16 mjeseci zatvora

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo danas je na osječkom Županijskom sudu nepravomoćno proglašen krivim za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića i osuđen na jednu godinu i četiri mjeseca zatvora.

Uskokova Optužnica teretila ga da je u lipnju i srpnju prošle godine, nakon neuspjelog konstituiranja vukovarskog Gradskog vijeća, u nakani da SDP-u osigura većinu, vijećnici Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora u tvrtki Borovo, mjesto predsjednice gradske komisije za europske integracije, uz pripadajuće naknade, te novčane naknade od 10, 20, i 50 tisuća kuna, kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću. Marija Budimir je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.

Saboov branitelj Anto Nobilo smatra da su tijekom postupka optužnicu doveli u pitanje i najavljuje žalbu. -Smatramo da je ovom presudom povrijeđen zakon i pogrešno utvrđeno činjenično stanje i naravno da ćemo uložiti žalbu Vrhovnom sudu. Nadam se da će Sud u pismenom otpravku ostati kod onoga što je izrečeno jer vidim ozbiljne pravne probleme s kojima će se suočiti Vrhovni sud u rješavanju žalbe-izjavio je Nobilo dodajući da je ovo bilo samo prvo poluvrijeme te da utakmica nije gotova.

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo osuđen je na 16 mjeseci zatvora, a današnjim  izricanjem nepravomoćne presude okončan je prvostupanjski sudski postupak, započet 13. svibnja ove godine.

Pročitano 2587 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI