Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Do kraja godine završena modernizacija javne rasvjete

Potpisivanje ugovora u gradskoj vijećnici Potpisivanje ugovora u gradskoj vijećnici Foto: A. Lovric

Vukovar osvijetljen najmodernijom rasvjetom

Grad Vukovar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi projekt modernizacije javne rasvjete, a danas su sa izvođačem radova, obrtom Elektro-Lovošević iz Našica, potpisani ugovori za završnu fazu ovog posla. Prema današnjim najavama do kraja ove godine Vukovar će u potpunosti biti pokriven modernom javnom rasvjetom koja štedi energiju čime smanjuje račune, ali i čuva okoliš, najavio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. - U završnoj fazi  projekta obuhvaćeno je gotovo 1000 rasvjetnih mjesta u naselju Lužac, Borovo naselju i centru Vukovara. 

Vrijednost radova je 1,8 milijuna kuna, a rok realizacije projekta je do kraja ove godine-najavio je Penava. Prema njegovim riječima ulaganja u modernizaciju javne rasvjete trebala bi se vratiti u roku tri godine. -Grad Vukovar ovom modernizacijom dobiva vrlo učinkovitu javnu rasvjetu. To  znači da ćemo troškove električne energije smanjiti za oko 30 posto. Trenutačno na području Grada Vukovara imamo potrošnju  javne rasvjete oko 2,8 milijuna kwh za koju izdvajamo oko 2 milijuna kuna iz gradskog proračuna –  ističe gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Grad Vukovar proveo je do sada  niz projekata kojima je u velikoj mjeri odgovarajuće riješeno osvjetljenje javnih gradskih površina. Samo u proteklih pet godina, najvećim dijelom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u projekte modernizacije javne rasvjete investirao je više od 5.500.000,00 kn. 

Pročitano 2652 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI