Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Stožer najavio prosvjed na Markovu trgu

Stozer zatražio poštivanje odluke Ustavnoga suda Stozer zatražio poštivanje odluke Ustavnoga suda HRV

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i braniteljski Koordinacijsko  operativni tim održali su u Vukovaru konferenciju za medije na kojoj su objavili zaključke netom održanog sastanka  u Pastoralnom centru sv. Bono.

Predsjednik stožera Tomislav Josić objavio je zaključke  u kojima branitelji  među ostalim traže od svih institucija Hrvatske „trenutni prestanak protuzakonite i protuustavne  primjene ćirilične agresije na Vukovar, sukladno odluci Ustavnoga suda, upozoravaju mjerodavne  da ne pokušavaju narušavati  referendumski institut te zahtijevaju poštivanje Ustava i suverenosti naroda".

U svojim zaključcima također u ime svih branitelja RH zahtijevaju od predsjednika RH, Vlade i Hrvatskoga Sabora poduzimanje svih političkih pravnih i diplomatskih koraka za trenutno oslobađanje Veljka Marića i sprječavanje srbijanske primjene univerzalne jurisdikcije nad hrvatskim državljanima kao i mogućnosti da agresor sudi braniteljima Hrvatske.

-Ne priznajemo presude ljudima zbog otpora protuustavnom i protuzakonitom nasilju nad Vukovarom te zahtijevamo ispravak ove nepravde kao i trenutno zaustavljanje nad  krvlju stečenim pravima branitelja . Ako se vlasti i ostale institucije ogluše na  ove opravdane i legitimne zahtjeve  neće biti dobro došli u Vukovar i sva druga braniteljska događanja a posebno u kolonu sjećanja 18. studenoga ove godine, kazao je Josić u ime hrvatskih branitelja.

On je naglasio kako će  preko 400 braniteljsko stradalničkih udruga podržati zahtjeve i prosvjed Saveza udruga branitelja i radnika RH na Markovu  trgu u Zagrebu.

Pročitano 1623 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI