Ispiši ovu stranicu

Europarlamentarci odaju počast hrvatskim braniteljima

Europarlamentarci na Memorijalnom groblju Europarlamentarci na Memorijalnom groblju Foto: Valerija Lozančić

Predsjednica HSP AS i europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić zajedno s europarlamentarcima političke grupacije AECR, odnosno  članovima Saveza europskih konzervativaca i reformista, posjetila je Ovčaru i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Vijence je položilo i izaslanstvo Grada Vukovara, u kojemu su bili gradonačelnik Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček i predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić, te vukovarskog HSP AS.

Europarlamentarci su u Vukovar stigli na poziv zastupnice Tomašić, a u okviru humanitarne akcije Maja III u sklopu koje su nizom akcija sudjelovali u izgradnji i obnavljanju igrališta na području Rajeva sela, Padeže, Drenovaca, Račinovaca i Strošinaca. – Donirali smo 4 dječja igrališta, obojali ograde te uredili njihov okoliš, a još ćemo u okviru svojih mogućnosti donirati i ono što je potrebno  školama u ovim selima, ističe Tomašić. U akciji je sudjelovalo 45 članova AECR-a iz 15 država. - Ovi ljudi znaju hrvatsku povijest, vidjeli su što se događa, suosjećaju s nama pa su htjeli pomoći,dodaje Tomašić.

 

Pročitano 2093 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić