Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Čestitamo Dan županije

Dobitnici nagrade uz županijske čelnike Dobitnici nagrade uz županijske čelnike Foto: A. Lovric

Dr. Vesni Bosanac, ravnateljici Ratne bolnice Vukovar i dugogodišnjoj ravnateljici vukovarske bolnice dodijeljena Počast županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije te dodjelom županijskih nagrada i priznanja, u Otoku je danas obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije i blagdan zaštitnika sv. Martina.  Govoreći o teškoj gospodarskoj situaciji u našoj županiji, župan Božo Galić je istaknuo kako aktualna Vlada nema razumijevanja za provedbu strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije, među kojima višenamjenski kanal Dunav-Sava. –Primiče se kraju još jedna teška godina za stanovnike Vukovarsko-srijemske županije, koju je obilježila svibanjska poplava u dijelu županjske Posavine, nanijevši ogromne materijalne štete – podsjetio je u svom govoru župan Galić.

 

Počast Županije pripala je dr. Vesni Bosanac, dugogodišnjoj i ratnoj ravnateljici Opće bolnice vukovar za izniman doprinos u području zdravstva i humanitarnog djelovanja. Nagrade za životno djelo dobili su Vera Erl za izniman doprinos u području znanosti, kulture i knjižničarstva i akademik Slavko Matić za izniman doprinos na afirmaciji šumarstva Vukovarsko-srijemske županije. Izvanrednu godišnju nagradu za izniman doprinos u pružanju pomoći stradalnicima poplava te humanitarno djelovanje uz policiju, vatrogasce i Crveni križ, dobila je i Hrvatska vojske.

 Godišnje nagrade županije dobile su tvrtke Sokol iz Vinkovaca, Gutić iz Gunje i Prvo plinarsko društvo iz Vukovara. Povelje Županije zaslužili su OŠ August Cesarec iz Ivankova, KUD Branimir iz Bošnjaka, Općinsko društvo Crvenog križa Bošnjaci, Kazalište Mika Živković iz Retkovaca, Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije, KUD Fiipovčice iz Komletinaca , Ivica Azenić iz Vukovara  i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja Marija Dugalić.

Svečanoj sjednici Županijske skupštine nazočili su brojni uzvanici, među kojima potpredsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić i đakovački i osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić

Pročitano 2397 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI