Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pripadnici ATJ Lučko biciklima iz Zagreba do Vukovara

U znak sjećanja na poginule kolege U znak sjećanja na poginule kolege Foto: J. Vrdoljak

Jedanaestorica pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, 15.studenog rano ujutro krenuli su biciklima iz Zagreba za Vukovar, u znak sjećanja na sve poginule kolege, djelatnike specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Svake godine nastoje ići drugim putem i posjetiti što više mjesta na kojima su živote izgubili pripadnici Specijalne policije. Paljenjem svijeća nastoje odati dužnu počast svim žrtvama Domovinskog rata i poslati poruku: ˝Vrijednosti za koje su oni dali svoje živote su i naše vrijednosti!¨. 

Ovo je već četvrta godina za redom kako u okviru ideje radnog naziva „Putem sjećanja – Putem vrijednosti“, pripadnici ATJ Lučko provode ovu aktivnost.

Tijekom dana dečki će stići u Vukovar gdje će u predvečerje nazočiti paljenju svijeća u vukovarskoj bolnici, a sutra 18-og u Koloni sjećanja koja će proći gradskim ulicama od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, u okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.godine.

Pripadnici ATJ Lučko u narednim će mjesecima ponoviti slične akcije, odnosno biciklima se iz Zagreba uputiti prema Dubrovniku, Plitvicama i nekim drugim hrvatskim gradovima, u čast kolegama koji su položili živote u obrani Hrvatske. Odlučili su kako će svaku akciju provesti u medijskoj tišini, bez novinarskih fotoaparata i kamera.

Pročitano 1574 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI