Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ruže i svijeće na grobovima poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Foto: J. Vrdoljak

U organizaciji Udruge roditelja i obitelji zatočenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovarske majke danas su, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, brojni Vukovarci pohodili Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te na grobovima najmilijih položili ružu i upalili svijeću.

Po riječima tajnice Udruge, Ljiljane Alvir, ruže i svijeće su stavljene na sve grobove hrvatskih branitelja koji su pokopani na Memorijalnom groblju kako niti jedan grob ne bi ostao neobilježen ovih dana. „Znamo da ima hrvatskih branitelja koji su dali život za Vukovar i Domovinu a koji nemaju obitelji i to je bio naš motiv. Ujedno želimo pokazati da na jednak način poštujemo sve bez obzira koliki je bio njihov doprinos,“ rekla je Alvir. Također su položili cvijeće i upalili svijeće za sve koji nisu pronađeni kao i za njihove preminule članove, prvu predsjednicu Vukovarskih majki Anu Fituš i Ivana Pšenicu. 

Zaključkom Vlade RH od 16. studenog 2000. godine tzv. Novom groblju u Vukovaru utvrđen je status Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Na tom je groblju otkrivena 1998. godine i najveća masovna grobnica sa 938 posmrtnih ostataka žrtava agresije u spomen kojih je na groblju postavljeno i isto toliko bijelih križeva.

Pročitano 1318 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI