Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Odana počast ubijenima na Ovčari

Pročitana su imena svih 200 ubijenih na Ovčari Pročitana su imena svih 200 ubijenih na Ovčari Foto: J. Vrdoljak

Prigodnim komemorativnim programom Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar, na mjestu masovne grobnice na Ovčari, obilježena je 23. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila koje su srpske postrojbe odvele 19. studenoga 1991., nakon okupacije grada iz vukovarske bolnice, te ih brutalno ubili 20. studenoga na tome poljoprivrednom dobru, udaljenom pet kilometara od Vukovara.

Na Ovčari su Srbi, hitcima iz vatrenog oružja, strijeljali ranjenike, civile i medicinsko osoblje odvedeno iz bolnice nakon okupacije grada. Iz vukovarske bolnice je 19.studenog 1991. odvedena najmanje 261 osoba. Posmrtni ostatci 200 odvedenih žrtva ekshumirani su 1996. godine iz masovne grobnice na Ovčari, a sudbina preostale, najmanje 62 osobe do danas je nepoznata. I danas su na komemorativnom skupu bili brojni roditelji i članovi obitelji ubijenih.

 

U komemorativnom programu pročitana su imena svih 200 žrtava s Ovčare za koje je molio gvardijan samostana sv. Filipa i Jakova iz Vukovara fra Ivica Jagodić. Vijence su podno spomen-obilježja položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva stradalničkih i braniteljskih udruga te Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 1856 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI