Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Više od sedam milijuna kuna obiteljima na poplavljenim područjima

Ulica u Gunji nakon svibanjske poplave Ulica u Gunji nakon svibanjske poplave Foto: HRV

Caritas svakoj poplavljenoj obitelji daruje novčane vaučere

„Ljubav uvijek nađe put“ stalni je projekt Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije za pomoć stradalima od poplave na području županjske Posavine. U sklopu ovog projekta predviđena je, između ostalog, pomoć u obnovi poplavom oštećenih kuća, a ta će se pomoć pružiti u obliku poklon vaučera. Više od  1600 obitelji s područja Gunje, Posavskih Podgajaca, Rajevog Sela, Račinovaca, Strošinaca i Đurića primit će poklon-vaučere u vrijednosti 4.500 kn koje će za kupovinu potrebnog građevinskog materijala, alata i potrepština za uređenje doma moći iskoristiti u tvrtki Vinkoprom u Vinkovcima.

Vaučeri će se moći iskoristiti prema rasporedu za svaku župu, a prvi će od četvrtka, 27. studenoga u Vinkoprom moći stanovnici Strošinaca i Đurića. Nakon njih, mještani Rajeva Sela i Posavskih Podgajaca od 1. prosinca, Račinovaca od 8. prosinca te Gunje od 15. prosinca. Ova akcija traje do 28. veljače i vrijedna je 7,3 milijuna kuna. 

U župi sv. Jakova apostola u Gunji sutra će se održati  sastanak ravnatelja dekanatskih Caritasa i župnika poplavljenih župa, na kojemu će biti analizirani svi do sada učinjeni projekti Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije za poplavljena područja. Ujedno će biti i predstavljeni svi planovi daljnje pomoći, a nakon sastanka bit će i svečano uručivanje vaučera župnicima poplavljenih župa.  

Pročitano 2515 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI