Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori o povećanju energetske učinkovitosti

Projekt vrijedan milijun i 381 tisuću kuna Projekt vrijedan milijun i 381 tisuću kuna Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, potpisao je ugovore o sufinanciranju s dvadeset i četvoro korisnika sredstava za povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama u gradu Vukovaru.

Ugovori su potpisani nakon provedenog Javnog natječaja kojeg je Grad Vukovar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao 20.lipnja 2014. godine, a kojim se subvencionira zamjena postojeće stolarije ugradnjom nove, povećanje toplinske zaštitne ovojnice obiteljske kuće, ugradnja plinskih kondenzacijskih kotlova i ugradnja uređaja za povrat topline u sustavu prozračivanja.

Ukupna vrijednost pristiglih prijava iznosi oko 22 milijuna kuna s PDV-om, a iznos traženih sredstava sufinanciranja 16.7 milijuna kuna s PDV-om. Na natječaj je pristiglo ukupno 413 prijava, a sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, prihvaćeno je 24 projekta u vrijednosti 1.380.911,34 kuna sufinancirano s 990.906,49 kuna.

Program se sufinancira s nepovratnim sredstvima u visini do 82,5 posto vrijednosti od kojih s 80 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a  2,5 posto Grad Vukovar dok preostali dio iznosa financira sam korisnik.

Korisnici sredstava radove moraju završiti do 30 lipnja 2015. godine, dok se većina radova planira završiti već ove godine.

Pročitano 1512 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI