Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Biciklisti za Matea

Sabo s Mateovom obitelji Sabo s Mateovom obitelji Izvor: Udruga Biciklivo rekreativo Vukovar

Pokazali veliko srce

Udruga za rekreacijski biciklizam Biciklivo rekreativo Vukovar prikupila je svojim humanitarnim aktivnostima 7061 kunu za liječenje teško oboljelog dječaka Matea Mandića. Za njegove probleme doznali su putem medija i facebooka, pojasnio je Damir Sabo, predsjednik udruge. –Objavili smo na našoj facebook stranici poziv prijateljima i drugim biciklističkim klubovima i svi su se rado odazvali što je nas oduševilo-rekao je Sabo. U akciju su se tako  uključili biciklisti koji su vozili maraton Zagreb-Vukovar povodom obilježavanja Dana sjećanja, zatim biciklisti iz Suhopolja, BK Kotrljaner iz Osijeka, BK Srijem iz Ilače, BK Labudovi iz Siska te BK Pedala iz Vukovara. –Svi su oni sudjelovali novčanim prilozima prema svojim mogućnostima, a pridružili su nam se i naši prijatelji koji se ne bave biciklizmom te vukovarski obrti tako da smo skupili lijepu svotu novca-otkriva Sabo. 

Akcija prikupljanja novca završila je 15. prosinca i novac je prebačen na račun Mateovog tate kako bi obitelj mogla raspolagati novcem i koristiti ga u svrhu njegova liječenja. - Mi smo prikupili samo jedan dio novca koji je Mateu  potreban jer mu za godinu dana samo vježbanja treba 18.000 kuna dok operacija košta 45.000 kuna i ovo je jedan naš skroman prilog cijeloj toj priči-zaključuje Sabo.

Podsjećamo, 11-godišnji dječak iz Vukovara Mateo Mandić teško je bolestan, dijagnosticirana mu je  cerebralna paraliza, epilepsija, , a odumiru mu i očni živci i mišići što jednim djelom i uzrokuje epi napade. S obzirom je Mateu ostalo oko 30% vida na lijevo oko, dok je desno oko totalno nefunkcionalno za što treba priskrbiti određena sredstva za vježbe, za iste mu vježbe treba godišnje 18.000 kuna. Ujedno Mateova obiotelj prikuplja i novac za  operativni zahvat i tu je potrebno još oko 45 000 kn, ali s tim vježbama i operacijom bi mu se vratila većina vida i smanjili bi mu se epi napadi koji su sve učestaliji. Potrebe za Mateovo liječenje su različite jer osima novca  treba mu i posebno konfiguriran laptop za vježbanje, a ako smatrate da možete kako pomoći javite se na telefon 099 403 72 57

Pročitano 2461 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI