Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Đurićima donacija vrijedna 20 tisuća kuna

Najmlađi stanovnici Đurića dobili velike pakete Najmlađi stanovnici Đurića dobili velike pakete Foto: S. Bogutovac

U organizaciji županijskog odbora Crvenog križa Vinkovci najmanje mjesto u poplavljenoj županjskoj Posavini posjetili su djelatnici Muzeja za umjetnost i obrt - organizatori izložbe Guercino Svjetlo baroka uz potporu Veleposlanstva Talijanske Republike u Zagrebu.

Kako je prihod od prodaje kataloga izložbe namijenjen u dobrotvorne svrhe za poplavljene u Slavoniji, ovo je bila prigoda da se u Đurićima uruči prvi dio pomoći. Po riječima Miroslava Gašparovića, ravnatelja Muzeja za umjetnost i obrt uručeno im je 110 pribora za jelo vrijednosti oko 20.000 kuna, a do kraja siječnja, do kada je izložba otvorena, nadaju se i dodatnim sredstvima. Pokrenuta je akcija svih zagrebačkih muzeja koji su donirali svoje edicije i predmete koje će pokloniti OŠ Ivana Filipovića u Račinovcima koja se skrbi i o školi u Đurićima. Gašparović je dodao kako će i organizirati odlazak djece iz mjesta Cvelferije na razgledavanje izložbe i grada Zagreba.

Marijana Drobina, voditeljica u etnografskom muzeju kaže kako su u Gunji bili na spašavanju stvari muzeja Županje i ljudi koji imaju vrijedne etnološke zbirke, a sada su djeci predškolske i rane školske dobi donijeli velike pakete drvenih igrački koji su na UNESCO-ovoj listi zaštićene baštine. Podijeliti će ih u stotinjak vrtića, čime će dobiti lijepu kulturološku interaktivnu predstavu.

Pročitano 1528 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI